7 tips til at date med hjertet

Savner du mere dybde, når du dater? Så skal du måske øve dig på selv at udnytte dine muligheder for at skabe mere følelsesmæssig åbenhed lige fra starten.

Er du træt af overfladiske dates, hvor du føler at du bliver vurderet som en skinke på slagterens kødkrog? Måske skal du prøve at udnytte dine egne muligheder for at date med hjertet.

7 metoder til at date med hjertet

 • Hvis du har været på flere dates, som har været en halvlunken oplevelse for dig, så kan det være fordi du accepterer at betragte dating som konkurrence, du skal præstere og imponere dig igennem. På den måde sætter du dig i en situation, hvor du er en vare i et udstillingsvindue, der enten er købt eller solgt. Hvis du vil have et kærlighedsforhold, der giver mening for dig, og fylder dig op med energi, så er du nødt til at træde i karakter som et menneske i stedet for en ting. Det vil sige, at du skal tage dine egne følelser alvorligt og lytte meget til, hvad du selv har lyst til i stedet for at bruge din energi på at regne ud, hvordan du scorer de fleste point, og hvor godt du mon klarer dig
 • Vær kræsen med hvem du gider at bruge din tid på – men vær kræsen med de rigtige ting. Led efter de mennesker der har en realistisk mulighed for at imødekomme dine følelsesmæssige behov – og drop resten uden at se dig tilbage. Du skal søge med hjertet. Det betyder at have øjnene åbne over for de mennesker, som har nogle værdier, der giver mening for dig, og at turde sortere alt det andet fra med hård hånd.
 • Hvis du er træt af at blive vurderet som en klump kød i et udstillingsvindue, så er du også nødt til at tænke lidt over hvad du selv sigter efter. Det vil sige at du måske skal droppe et par af dine egne tanker og forestillinger om, hvad der er den rigtige kæreste til dig. Hvis du vil have et parforhold, hvor du bliver behandlet med kærlighed, respekt og modspil, så skal du bruge din tid på dates der først og fremmest virker kærlige, respektfulde og opmærksomme. Det er ikke raketvidenskab, men alligevel er det ikke sikkert, at det er dét, du gør i virkeligheden. Spørg dig selv om, hvad det er, du leder efter, når du er på jagt. Stemmer det overens med det, du virkelig vil med dit parforhold og dit liv?
 • Hvis du får spurgt ind til lidt fakta om din date, giver du dig selv mulighed for at vurdere om du sidder overfor et menneske, du overhovedet gider at opbygge en relation med. Det kan være rart for dig at vide det basale om vedkommendes alder, familie, situation, baggrund og forhistorie. Men når du har brug lidt energi på det, så prøv at droppe dit fokus på alt det faktuelle, og begynd i stedet at spørge til nogle subjektive vinkler på livet. Hvis du spørger til følelser og holdninger i stedet for objektive fakta, er det meget lettere at skabe en følelsesmæssig åbenhed i mellem jer – og desuden bliver samtalen hurtigt lidt mere levende. Hvis I begge er åben om jeres tanker og analyser om verden, kan I mærke hinanden an på et mentalt og intellektuelt plan, men har måske svært ved at mærke hinanden på et følelsesmæssigt plan. Hvis du gerne vil skabe en dybere kontakt, kan du gøre det ved gradvist at lade følelser og holdninger fylde mere i samtalen end tanker og analyser – både ved at fortælle om de sider af dig selv og ved at spørge ind til de sider af din date
 • Det kan være helt fint at bruge lidt energi i samtalerne på at referere jeres oplevelser fra livet og hverdagen, men hvis du vil lære et menneske at kende, er det ikke nok at vide, hvad det menneske har oplevet. Du er nødt til at interessere dig lidt for, hvad de oplevelser har gjort ved mennesket. Hvis du vil date med hjertet, kan du arbejde på sagen ved at starte med dig selv og fortælle om hvordan dit liv har påvirket dig, og hvad dine personlige valg og oplevelser har haft af konsekvenser for dig. Det gør det lettere for et andet menneske at mærke dig, fordi alt det unikke ved din personlighed og følelsesliv kommer tydeligt op til overfladen
 • Hvis du ønsker et forhold, som er meningsfuldt for dig, så skal du være tro mod dine dybere behov – allerede når du dater. Det betyder, at du godt må stille store krav, være kræsen og besværlig. Hvis du synes, at du selv bliver afvist lidt for tit, så er det måske i virkeligheden fordi du ikke er tro mod dine egne behov, og åbner din dør for alle mulige, som ikke giver mening for dig at være sammen med. Hvis du ikke selv er i kontakt med dine behov, kan du komme ud for at du ikke selv opdager, når der er tale om et mismatch, og at dine dates derfor dropper dig uden at du ved hvorfor. Hvad vil du med kærligheden? Hvad er et meningsfuldt parforhold egentlig for dig? Det bliver du nødt til at undersøge, hvis du skal kunne sætte ord på dine behov, så du kan rette din radar i den rigtige retning
 • Hvis du vil date med hjertet, skal du være tro mod dine grænser. Det betyder f.eks., at du skal være konsekvent med at afvise mænd eller kvinder, hvis du ikke tænder på dem, hvis de ikke siger dig noget eller hvis de har en adfærd, som virker lidt utiltalende i dine øjne. Vil du være god til at passe godt på dine virkelige grænser, kan det til gengæld godt betyde, at du først skal tage en alvorlig snak med dit ego, så du ikke kommer til at fravælge alle de gode på baggrund af nogle kriterier, der stammer fra din forfængelighed i stedet for dine grænser. Når du har tøjlet dit ego, kan du åbne dit hjerte, og så står det dig frit for at sige nej til alle dem du dybest set ikke gider at involvere dig med. Dit job er ikke at redde nogen (men hvis du kan levere dine afvisninger på en kærlig måde, så går du måske selv videre med rank ryg og en god følelse i kroppen, som passer på din egen værdighed i længden)

Vigga Wagtberg, terapeut og parterapeut
I løbet af de sidste 10 år har jeg hjulpet mere end 1000 mennesker med at skabe trygge relationer og lette skuldrene fra vildfarne byrder.

Skal jeg også hjælpe dig?

Se ledige tiderSe priserSe anmeldelser

Artikler om at blive klar til et forhold

Kunne du lide indlægget?

  Hvis du tror, at dine venner vil få noget ud af artiklen, må du meget gerne dele den med dem. Du finder knapper til deling på alle sociale medier lige herunder.
  Få besked, når jeg udgiver tips om personlig udvikling og parforhold ved at synes godt om mig på Facebook eller skrive dig op til mit nyhedsbrev.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

* indicates required

Se tidligere nyhedsbreve.

Coaching Psykoterapi Parterapi

Share

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.