7 trin til mere bekræftelse

Savner du at få mere bekræftelse fra din kæreste? Her får du 7 trin til at få mere bekræftelse i dit forhold.

Mangler du bekræftelse af din kæreste? Savner du flere ord hvisket i dit øre – eller noget helt andet, som giver dig den der helt særlige følelse af at være set, respekteret og elsket for lige præcis det menneske, du er? Hvis bekræftelsen fra ham mangler nu, er chancen desværre ret lille for, at den pludselig dukker op af sig selv. Du giver dig selv den største mulighed for at få mere af den i fremtiden, hvis du simpelthen beder om den.

Hvis du beder om bekræftelsen, hvordan kan du så vide om den er ægte? – om han virkelig mener det fra hjertet, og det ikke bare er noget, han gør, fordi han er nødt til det? Hvis du virkelig er i tvivl om hans følelser for dig, så er det dét, du skal tale med ham om – det er en helt anden snak og en anden artikel.

Hvis du derimod kan mærke, at han elsker dig, men bare mangler, at han viser dig det, så skal du bede ham om bekræftelsen. Hvorfor? Fordi det kan skabe afstand til dig, hvis han holder sin kærlighed hemmelig i stedet for at være ærlig om, hvordan, hvorfor og hvor meget han elsker dig.

7 skridt til at få mere bekræftelse

Mærk efter hvad du har brug for

Først og fremmest skal du finde ud af helt konkret hvad det er, du savner. Er det kærlige ord, der forklarer, hvorfor du er elsket? – og i så fald, hvilken type ord, er det helt præcist, du savner? Er det varme berøringer i hverdagen? Flere kys? Hvor tit? I hvilke situationer? Hvor på kroppen? Eller er det mere tid sammen, mere hjælpsomhed, interesserede spørgsmål om dit liv og dine tanker, at han lytter til dine holdninger, giver mere modspil, arrangerer små ting for dig, eller giver en lille gave en gang imellem? Hvor tit? Hvor meget? Hvordan?

Undersøg konsekvenserne

Når du har fundet ud af, præcist hvad det er, du savner, skal du undersøge i dig selv, hvilke konsekvenser det har for dig, at dine behov bliver dækket eller forsømt. Hvis du ikke kan forklare konsekvenserne helt præcist, glemmer han, hvad du har bedt om inden der er gået tre dage, fordi han ikke kan mærke på sig selv, hvorfor dine behov er vigtige. Når du forklarer konsekvenserne, rammer du ham følelsesmæssigt, og det får ham til at spidse ører. Konsekvenserne af, at du får dine behov dækket, kan f.eks. være, at du får mere tillid til ham, at du får lettere ved at tage imod kritik, at du får mere overskud til at bakke ham op i de ting, han har lyst til, at du får lettere ved at dele hans glæde med ham, at du bliver mere tiltrukket af ham, at du bliver mere åben overfor at dække hans behov, at dine følelser for ham vokser, eller at du bliver mindre jaloux.

Afslør hvad du har brug for

Når du selv har fundet ud af hvad det er, du mangler, og hvad konsekvenserne vil være af, at du får det i fremtiden, skal du fortælle din kæreste det. Hvis han skal være åben overfor dit ønske, skal du sige det på en kærlig måde, hvor du gør ham opmærksom på de gange, hvor han tidligere har givet dig en bekræftelse, der fik dig til at føle dig elsket. Du kan starte med at sige:

”Jeg ved, at du elsker mig, men af og til kan jeg komme til at savne, at du viser mig det noget mere. Det gik direkte ind i mit hjerte dengang du… Jeg var berørt af det i lang tid efter, og jeg ville ønske, at du gjorde noget mere af den slags. Jeg tror, det ville have den konsekvens at… Hvis jeg skal være helt ærlig, så går jeg og drømmer om, at du ville vise mig dine følelser ved at…”. Her skal du så tage dit hjemmearbejde i brug, og afsløre for ham præcist hvilken slags kærlighedserklæringer der er den direkte motorvej til dit hjerte.

Tag imod

Du kan gøre din egen del af arbejdet ved at mærke efter, hvordan du gerne selv vil have dine behov dækket, men du kan ikke bestemme over, hvordan han helt præcist har det bedst med at udtrykke sin kærlighed. Hvis du vil føle dig mere bekræftet i dit forhold, handler en stor del af dit arbejde derfor om at være meget åben og opmærksom på at tage imod de kærlighedserklæringer, der kommer fra ham fremover. Du skal tage imod den bekræftelse, du har bedt om, men du skal også være opmærksom på at tage imod det, når han viser sin kærlighed på andre måder, der er naturlig for ham. Husk hvad han siger og hvad han gør, og mind dig selv om det med jævne mellemrum, så du giver det en mulighed for at synke ind i dit hjerte. For at kunne tage imod den kærlighed, der kommer fra ham, kan du spørge ham direkte, hvordan han selv naturligt udtrykker sin kærlighed. På den måde mindsker du risikoen for at overse en masse bekræftelse, der ligger lige for dine fødder.

Spørg din kæreste, hvornår han selv føler sig bekræftet

Når du har talt med din kæreste om dine behov, er du halvvejs igennem emnet. Den anden halvdel handler om ham og hans behov. Når du kender hans behov, har du mulighed for at dække dem og gøre din del af arbejdet for at vedligeholde og styrke følelserne imellem jer. Det er ikke alle mænd der er vant til at fortælle om deres behov, så det er din opgave at stille de rigtige spørgsmål, der giver ham en mulighed for at åbne op. Spørg ind til hvilken type adfærd, der får ham til at føle sig elsket, begæret, respekteret og accepteret – og spørg ham ikke mindst hvilke konsekvenser det har for hans følelser til dig. Hvis han har svært ved at beskrive det lige fra hoften, kan du komme med nogle forslag ved at give ham eksempler, som han kan sige ja eller nej til.

Hold fast i dit behov

Hvis du og din kæreste mangler bekræftelse mellem jer i forholdet, kan det godt kræve lidt arbejde over en længere periode at få ændret det mønster. Det betyder, at du skal indstille dig på at være vedholdende fremover i jeres forhold, og at du bliver ved med at bede om det, du har brug for løbende. Når det nu er dig, der sidder og læser denne artikel og ikke ham, så er det dig, der har behovet, indsigten og derfor det største ansvar for at arbejde på den udvikling i jeres forhold. Det kan være, at du skal acceptere at din opgave fremover er at minde ham om, hvordan du vil bekræftes, og hvad konsekvenserne er.

Vær opmærksom på udviklingen

Efterhånden som I begynder at bekræfte hinanden mere i fremtiden, kan du selv give udviklingen gode chancer for at blive ved, hvis du kommer med respons til din kæreste ved at fortælle ham at du værdsætter det, når han giver dig det du har bedt om. Læg mærke til det og sig det højt, når det går fremad.


Vigga Wagtberg, terapeut og parterapeut
I løbet af de sidste 10 år har jeg hjulpet mere end 1000 mennesker med at skabe trygge relationer.

Skal jeg også hjælpe dig?

Se ledige tiderSe priserSe anmeldelser

 

Kunne du lide indlægget?

    Hvis du tror, at dine venner vil få noget ud af artiklen, må du meget gerne dele den med dem. Du finder knapper til deling på alle sociale medier lige herunder.
    Få besked, når jeg udgiver tips om personlig udvikling og parforhold ved at synes godt om mig på Facebook eller skrive dig op til mit nyhedsbrev.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

* indicates required

Se tidligere nyhedsbreve.

Coaching Psykoterapi Parterapi

Share

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.