8 grunde til at du ikke får nok bekræftelse

Mangler du bekræftelse fra din kæreste? Det kan der være flere grunde til. Her får du 8 almindelige årsager til, at din kæreste ikke bekræfter dig.

Føler du ikke helt, at du får den bekræftelse, du har brug for fra din kæreste? Savner du, at din kæreste lidt oftere fortæller præcis hvorfor han eller hun elsker dig, spørger mere til hvordan du har det, inviterer dig mere ud, eller rører mere ved dig?
 

Hvis du savner mere nærhed i dit forhold, kan du starte med at overveje, hvorfor den ikke er der nu. Måske er der en god grund til det.

8 grunde til at du ikke får nok bekræftelse

Han tror, at han allerede bekræfter dig nok

Den mest sandsynlige årsag er, at der i hans øjne ikke er noget problem. Han synes måske allerede, at han bekræfter dig nok i forhold til sin egen målestok. Det kan være, at han fra naturens hånd ikke er en særlig følelsesladet type, som har et naturligt behov for at udtrykke sig med store armbevægelser. Måske er hans behov for bekræftelse mindre end dit, og han går automatisk ud fra. at det er det samme. Hvis det er årsagen, så er det din opgave at fortælle ham, hvad dine værdier for et parforhold er, og bede om hans respons på det. Du kan fortælle ham, at du har brug for mere bekræftelse, end det han giver dig lige nu. Du kan forklare ham, præcis hvor meget bekræftelse han skal give dig for at skabe mere nærhed til dig, så han får et klart billede af de forventninger, du har til ham.

Du har ikke fortalt ham, hvad det er, du har brug for

Hvis din kæreste ikke ved, præcis hvilken type bekræftelse, der går ind i dit hjerte, har han ikke en chance for at give dig det. Derfor er det din opgave at forklare ham helt konkret, hvad der gør dig blød i knæene. Har du brug for, at han fortæller dig, hvorfor han elsker dig? Har du brug for, at han rører mere ved dig? Eller at han kysser dig mere? Er det flere små overraskelser i hverdagen, eller en lille gave i ny og næ, der gør det for dig? Hvor meget, hvordan og hvor tit? Jo flere detaljer du kan give ham, desto større bliver dine muligheder for at få den bekræftelse.

Han ved ikke, hvorfor det er vigtigt

Det kan også være, at du ikke har forklaret ham, hvad der er pointen med den bekræftelse. Hvis du ikke har fortalt ham, hvilke konsekvenser det har for jeres forhold, at han gør noget mere for at udtrykke sin kærlighed, er der en sandsynlighed for, at han ikke er særligt motiveret for at skrue op for charmen. Hvis du vil give ham en god grund til at bekræfte dig mere, skal du forklare ham, hvilken betydning det har for dine følelser og din adfærd overfor ham, at han gør det.

Du er ikke bevidst om, hvad du konkret har brug for

En anden grund kan være, at du ikke har spurgt dig selv, hvad det egentlig er, du helt konkret har brug for. Hvor mange kys, hvor mange berøringer og hvor mange bekræftende ord? Nogen synes det er grænseoverskridende at være konkret – det er meget normalt. Måske føles det sådan, fordi du kommer i kontakt med din egen sårbarhed, når du mærker, hvor meget det betyder for dig at føle dig elsket af en anden person. Hvis du har det på den måde, får du først mere nærhed i dit forhold, hvis du tager en dyb vejrtrækning, og øver dig i at mærke efter, hvad der helt konkret får dig til at føle dig elsket. Det er forudsætningen for, at du overhovedet kan tage en samtale med din kæreste om emnet – ellers vil det virke som om, du ikke mener det, du siger.

Han mister lysten, hvis det føles kunstigt

Hvis dit behov for bekræftelse er meget større end det, der er naturligt for din kæreste at give dig, så kan det risikere at føles kunstigt for ham at skulle dække dit behov. Hvis han har det sådan, så skal han måske lige spørge sig selv, om det virkelig er så forfærdeligt, hvis det føles lidt kunstigt i en periode. Det er meget normalt at det føles mystisk når man lærer noget nyt, og øver sig på at være sammen på en ny måde. Det føles mærkeligt første gang man styrer en bil eller starter i et nyt job. Det er uvant og unaturligt, fordi det er anderledes end det, man er vant til. Det kan være den pris man skal betale for at få en positiv udvikling. Hvis det stadig føles unaturligt for ham efter et par måneder, kan I overveje at tale lidt mere om det. Du skal huske, at du hverken beder ham om at lyve eller at overdrive sine følelser – tværtimod. Du beder ham netop bare om at være ærlig, og lade være med at holde det hemmeligt, hvordan han føler for dig.

Du føler dig skyldig over at kræve bekræftelse

Hvis du har det dårligt med at kræve mere bekræftelse af din kæreste, er det måske fordi du føler dig skyldig over at have behov for det. Du tænker måske, at behovet er forkert, og at du ikke burde have det behov. Det kan være, at du ligefrem dømmer eller sygeliggør dine behov, så du tænker, at hvis du bare troede noget mere på dig selv, eller havde et højere selvværd, så ville du slet ikke have så stort et behov for bekræftelse. Hvis du føler dig skyldig over dit behov for bekræftelse, kan det skyldes, at du aldrig har lært at tage dine følelsesmæssige behov alvorligt. Måske er du opvokset med et krav om, at du ikke må kræve noget, du må ikke være en byrde for andre mennesker og du kan ikke forvente, at andre mennesker skal investere noget i dig. Den forventning har lært dig, at dine behov er forkerte, og derfor har du aldrig lært at lytte til behovene og tage dem alvorligt. Det gør det svært for dig at kræve noget i dine forhold, fordi du har en følelse af skyld, så snart du mærker længsel og afsavn. Hvis du har det sådan, skal du arbejde med at tage dine behov alvorligt og behandle dine følelser med ære og værdighed.

Du afviser hans bekræftelse uden at vide det

En af grundene til at du ikke får bekræftelse, kan være at din kæreste ikke har lyst til at give dig den, fordi han har oplevet, at du afviser ham, når han prøver at komme tæt på dig. Det kan være, at du kommer til at trække dig væk, når han rører ved dig, eller at han gør nogle ting for dig i hverdagen, som du ikke viser ham din værdsættelse for, fordi du ikke lægger mærke til dem. Måske glemmer du at spørge til ham i hverdagen, og fortælle ham at du accepterer hans holdninger, selvom du ikke altid er enig i det han siger. Det kan også være han er såret over dine prioriteringer, fordi de ikke viser at du elsker ham.

Han lægger afstand til dig som resultat af tidligere oplevelser i forholdet

Du skal være opmærksom på, at manglende nærhed i parforholdet også kan være et resultat af nogle oplevelser i mellem jer, som ligger længere tilbage, og som I måske ikke har fået talt ud om endnu. Hvis han går rundt med nogle følelser, tanker eller oplevelser, som lægger en dæmper på hans tiltrækning over for dig, så kan det skabe afstand, at de følelser ikke bliver sagt højt. Det kan påvirke hans lyst til at bekræfte dig, og få ham til at trække sig mere ind i sig selv.

Vil du have mere nærhed og bekræftelse i dit parforhold?

Klik her, og se de 3 måder jeg kan hjælpe dig på

 

Kunne du lide indlægget?

    Hvis du tror, at dine venner vil få noget ud af artiklen, må du meget gerne dele den med dem. Du finder knapper til deling på alle sociale medier lige herunder.
    Få besked, når jeg udgiver tips om personlig udvikling og parforhold ved at synes godt om mig på Facebook eller skrive dig op til mit nyhedsbrev.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

* indicates required

Se tidligere nyhedsbreve.

Coaching Psykoterapi Parterapi

Share

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.