Bliver din forelskelse ikke gengældt?

Er du forelsket, men oplever, at din forelskelse ikke bliver gengældt? Her får du en mulig forklaring på, hvorfor du står alene med dine følelser.

Hvis din forelskelse ikke bliver gengældt, kan det skyldes mange ting. Selvfølgelig kan den person du er forelsket i, have en række af sine egne grunde til ikke at gengælde dine følelser. Det er årsager, der ikke nødvendigvis har noget med dig at gøre.

Men hvis du bliver afvist, kan det også skyldes din egen rolle i den relation. Hvis afvisningen skyldes dig selv, hænger det tit sammen med at du ikke åbner dig på den rigtige måde, når du prøver at gå ind i relationen.

Derfor bliver din forelskelse ikke gengældt

Bliver du afvist, er det måske fordi du helt generelt ikke er åben om og står ved dine følelser i forhold til det menneske, du er forelsket i. Åbenhed er det, der opstår, når du tager dig selv alvorligt, og udtrykker det, du mærker i dig selv til et andet menneske. Det er meget normalt at holde sig lidt tilbage, hvis man ikke er vant til – eller opdraget til – at være følelsesmæssigt åben på en seriøs måde.

Hvis du ikke er vant til at dine følelser bliver taget alvorligt, kan det være, at du lige frem skammer dig, eller har skyldfølelse over dine følelser, når du bliver forelsket eller tiltrukket af et andet menneske. Det kan få den konsekvens, at du kun åbner dig om dine følelser, hvis du er helt sikker på, at de bliver gengældt.

Åbenhed kan koste et tilløb og en dyb vejrtrækning, fordi det kræver, at du mærker dig selv, viser hvem du er helt ægte, og afslører nogle af dine inderste bevægelser. Når du er åben, kommer dine egne følelser pludselig meget tæt på, og det kan være overvældende at mærke, hvis det ikke er en naturlig del af din hverdag. Når du er lige dér, føles det måske så sårbart for dig, at du lukker i følelsesmæssigt og begynder at lade som om, at du føler noget andet, eller er en lidt anden person, end du i virkeligheden er. Hvis du ikke accepterer, og er til stede i den sårbarhed ved at åbne dig, bliver du let at afvise, fordi det andet menneske ikke kan mærke dig og derfor mister interesse og respekt for dig.

Du kan sagtens være lukket, selvom du taler meget om dine følelser – eller generelt taler meget om alle mulige emner. Åbenhed handler ikke om, hvor mange ord du putter på, eller hvor meget du fortæller om dine følelser. Det handler om, hvor meget du tør at vise af dig selv, hvor ærlig du er over for dig selv og hvor meget, du sætter dig selv på spil. Du er åben, når kan tale om de emner, hvor skoen trykker eller hjertet banker.

Du kan lære at blive mere åben og gøre det til en naturlig del af dit liv. Til at starte med kan du øve dig i at være åben om helt dagligdags emner som f.eks. hvad du godt kan lide og hvad du ikke kan lide. Det behøver ikke være højtragende eller kompliceret, så længe det bare er helt ægte. Derefter kan du langsomt blive åben om mere sprængfarlige og nære emner. Det er vigtigt, at du har dig selv med i hele processen, og udtrykker dig selv i en stemning af omsorg og oprigtig respekt for dit hjerte.


Vigga Wagtberg, terapeut og parterapeut
I løbet af de sidste 10 år har jeg hjulpet mere end 1000 mennesker med at skabe trygge relationer og lette skuldrene fra vildfarne byrder.

Skal jeg også hjælpe dig?

Se ledige tiderSe priserSe anmeldelser

Artikler om at blive klar til et forhold

Kunne du lide indlægget?

    Hvis du tror, at dine venner vil få noget ud af artiklen, må du meget gerne dele den med dem. Du finder knapper til deling på alle sociale medier lige herunder.
    Få besked, når jeg udgiver tips om personlig udvikling og parforhold ved at synes godt om mig på Facebook eller skrive dig op til mit nyhedsbrev.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

* indicates required

Se tidligere nyhedsbreve.

Coaching Psykoterapi Parterapi

Share

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.