10 fordele ved at sladre

Er du ivrig med kommentarerne om venner, familiemedlemmer og kollegaer, så snart de er ude af døren? Det kan være en sund vane, som er med til at styrke dit selvværd.

Hvis du af og til deler ud af dine observationer, synspunkter og tanker omkring andre mennesker, når de ikke er til stede i lokalet, så kan du på den måde være med til at passe på dit eget selvværd.

I nogle situationer kan sladder være skadeligt og skabe splid, men i andre tilfælde kan det være en nødvendig aktivitet, der skaber sammenhold, og sikrer, at du ikke vender ubehagelige oplevelser mod dig selv.

 

Læs resten

Share

Interview med Maybritt Laisbo om svigt i barndommen

Maybritt Laisbo har oplevet svigt i sin opvækst, men har alligevel i dag fået et højt selvværd. Lyt med her, når hun fortæller om at være et mælkebøttebarn.

Maybritt Laisbo

Hvad kan man gøre for at få et højt selvværd og et levende følelsesliv, når man er vokset op med svigt i sin barndom? Det ved Maybritt Laisbo noget om. Hun har selv haft en opvækst, hvor der ikke var plads til hendes behov og følelser, men i dag har hun alligevel fået et højt selvværd.

Hun er blevet kaldt et mælkebøttebarn. Her fortæller hun om at vokse følelsesmæssigt i omgivelser, der er fuld af modstand. Læs resten

Share

10 spørgsmål til kæresten

Vil du gerne gøre forholdet til din kæreste endnu dybere? Det kan du gøre ved at stille de rigtige spørgsmål til din kæreste. Det åbner nemlig følelserne i mellem jer. Her får du 10 spørgsmål, som kan skabe ny spænding og tiltrækning i forholdet.

Hvis du savner lidt mere dybde og åbenhed i mellem dig og din kæreste, så kan det være en enkel og effektiv hjælp at bruge lidt tid på at udspørge hinanden om personlige emner. Hvis I stiller hinanden de rigtige spørgsmål, så kan det faktisk være med til at åbne følelserne i mellem jer på en helt ny måde. Læs resten

Share

7 tips til at date med hjertet

Savner du mere dybde, når du dater? Så skal du måske øve dig på selv at udnytte dine muligheder for at skabe mere følelsesmæssig åbenhed lige fra starten.

Er du træt af overfladiske dates, hvor du føler at du bliver vurderet som en skinke på slagterens kødkrog? Måske skal du prøve at udnytte dine egne muligheder for at date med hjertet.

Læs resten

Share

Interview med Mette Weber om kommunikation med børn

Hvad skal man stille op, når der er konflikter med ens børn? Det er et af de spørgsmål, som coach og familievejleder Mette Weber hjælper forældre med. Her interviewer jeg hende om kommunikation med børn.

Mette Weber

Moderne forældre har lært, at de skal have dialog med deres børn, men er det nu altid en god idé? Hvis forældrene ikke har lært at dosere samtalen på den rigtige måde, så kan det give konflikter i familien og stressede børn. Det fortæller coach og familievejleder Mette Weber, der arbejder med at rådgive forældre om børneopdragelse.

 

Læs resten

Share

Mangler du modspil i dit parforhold?

Mangler du modspil i dit parforhold? Hvis du savner modspil, er det måske fordi din kæreste ikke kender sig selv godt nok til at kunne sætte ord på sine følelser og holdninger.

Savner du at din kæreste er lidt mere direkte, kontant og ærlig over for dig? Hvis din kæreste undgår konflikter eller bliver tavs i de vigtige samtaler, så kan det være fordi han eller hun simpelthen ikke aner, hvad vedkommende skal sige.

For at kunne give modspil skal man nemlig kende sig selv, og det er ikke sikkert at din kæreste gør det på så grundigt et plan, at han eller hun er i stand til at give dig modspil.

 

Læs resten

Share

10 grunde til at du ikke lytter til din mavefornemmelse

Lytter du ikke til din mavefornemmelse? Hvis du overhører de signaler, du mærker i dig selv, kan du komme til at leve et liv der føles forkert, for lidt og for hårdt. Her får du 10 eksempler på de grunde, der kan være til, at du ikke lytter til dig selv.

Føles dit stressende eller mangelfuldt? Så kan det hænge sammen med, at der er nogle signaler i dig selv, du ikke har lyttet til og taget alvorligt.

Men hvorfor er det så svært at lytte til sig selv? Det burde jo egentlig være lige ud ad landevejen. Det er det bare sjældent i virkeligheden. Læs resten

Share

Interview med Sebastian om undertrykkelse i Østtyskland

Sebastian er vokset op i det tidligere Østtyskland, hvor overvågning og kontrol var en almindelig del af hverdagen. Lyt med her, når han fortæller om en opvækst i et samfund uden basale frihedsrettigheder.

Sebastian

Kan du forestille dig et liv, hvor du ikke må besøge din familie, hvor du risikerer at blive aflyttet i dit hjem, og hvor du ikke må spille Matador, fordi det ikke harmonerer med statens politiske overbevisning?

Under de forhold har Sebastian levet de første 20 år af sit liv. Han er nemlig født og opvokset i Østtyskland, hvor borgerne blev nægtet basal personlig frihed.

Læs resten

Share

10 fordele ved konflikter

Har du mange konflikter i parforholdet? De kan føles som en pest, men kan alligevel være gavnlige.

Meningen med konflikter er at skabe forandringer. Fortiede følelser kommer frem i lyset, og har på den måde en mulighed for at skabe mere plads, omsorg og forståelse mellem dig og andre. En konflikt kan en gang imellem være præcis det, der skal til, for at du kan få et mere ærligt forhold til de mennesker, der er i dit liv. Læs resten

Share

6 grunde til at du giver op

Giver du op på halvvejen, når du er i gang med at nå et mål? Det kan være et udtryk for, at du er i kontakt med dig selv.

Hvis  du giver op, inden du når dine mål, så kan det skyldes, at du er tro mod dig selv og dine dybere følelser.

Føler du dig fri til at give op, når du vurderer, at det er det rigtige at gøre, så har du gode mulighed for at leve sundt i harmoni med dig selv.

Læs resten

Share

Interview med Lasse om lykken i at arbejde med sine hænder

Lasse er uddannet cand.mag i historie, men er aldrig blevet lykkelig med akademisk arbejde. I dag arbejder han i en trælast, hvor han kan bruge sin krop og sine hænder. Det oplever han som meget mere meningsfuldt. Her interviewer jeg ham om lykken i at have det rigtige arbejde.

Lasse

Lasse er uddannet historiker, og fik så gode resultater på sit studie, at han var en af de allerbedste på sin årgang. Han blev headhuntet til et job inden for sit fag, og havde til sidst en ph.D i sigte. Det takkede han nej til.

Han var ikke lykkelig med akademisk arbejde. Han følte, at han visnede, og faldt i ét med nullermændene blandt papirer, rapporter og arkivskabe.

I dag har han fundet ud af, at han kun virkelig trives med et arbejde, hvor han kan bruge sin krop og sine hænder.

Læs resten

Share

7 almindelige grænser i parforholdet

Kender du dine følelsesmæssige grænser i parforholdet? – og bliver de respekteret af din kæreste? Hvis du mangler plads til dig selv i dit parforhold, kan det påvirke dine følelser for din kæreste. Her beskriver jeg 7 almindelige grænser i parforholdet.

Hvis du skal besvare din integritet og din følelse af dig selv i dit parforhold, er du nødt til at mærke, at der er plads nok til dig, når du er sammen med din kæreste. Plads er blandt andet noget du får, når du føler, at dine grænser bliver respekteret, og når du bliver hørt, hver gang du siger fra.

Herunder får du eksempler på 7 almindelige grænser i parforholdet. Det er ikke sikkert at de alle sammen gælder for dig, men måske kan du genkende dig selv i et par af dem. Det kan også være at du har nogle helt andre grænser, som jeg ikke har nævnt her. Læs resten

Share