Er det okay at sige nej?

Tvivler du på, om du har ret til at sige nej? Det kan være et tegn på, at der er usunde dynamikker på spil i dine relationer.

Det er en din ret som menneske at have lov til selv at vælge til og fra på dine egne vegne.

Hvis du tvivler på, om du har ret til at sige nej, kan det være et symptom på, at de relationer, du er en del af, ikke efterlader plads til dig og derfor er usunde og ubalancerede. Læs resten

Share

8 tips til at stille krav uden at skubbe din kæreste væk

Synes du det er svært at stille krav til din kæreste uden at skabe konflikter? Her får du tips til, hvordan du kan stå ved dine krav uden at eskalere en konflikt.

Konflikter i parforholdet behøver ikke i sig selv at være et problem. De kan være med til at rense luften og skabe forløsning, respekt og forståelse.

Alligevel kan du godt have et ønske om at få færre konflikter i dit parforhold. Hvordan gør du det, når du samtidig har brug for at holde fast i dine grundlæggende forventninger og krav til din kæreste? Det får du et par tips til her.

Læs resten

Share

Er min partner narcissist?

Føler du ikke, at der er plads til dig i dit parforhold? Det kan skyldes, at dit parforhold er præget af narcissistisk adfærd.

I et sundt parforhold er det vigtigt og naturligt, at dine grænser bliver respekteret. Skal du kæmpe for at få plads til dig, er det et tegn på, at noget er usundt i dit parforhold.

Usunde og narcissistiske dynamikker i et parforhold er, når dine og din partners grænser ikke bliver prioriteret lige højt. Det er usundt for relationen og usundt for dit selvværd, hvis det er dig, der ikke bliver prioriteret. Læs resten

Share

7 grunde til at dine grænser bliver overskredet

Bliver dine grænser overskredet for tit? – og virker det ikke, når du siger fra? Her får du 7 årsager til det.

Bliver dine grænser overskredet igen og igen, uden at du har held med at ændre det? Har du svært ved at trænge igennem til de mennesker, der behandler dig på en måde, du ikke bryder dig om? Det kan der være forskellige grunde til.

Herunder får du et par af de almindelige årsager, der kan være til at det ikke virker, når du siger fra. Læs resten

Share

Jaloux? 10 vaner der skaber jalousi i dit parforhold

Er du jaloux i dit parforhold? Hvis jalousi fylder for meget i dine følelser for din kæreste, skyldes det måske jeres små vaner i hverdagen.

Er du jaloux i forholdet med din kæreste? Det kan være sundt, og er tit et udtryk for at du elsker din kæreste dybt.

Hvis jalousien fylder for meget i hverdagen, er det dog måske alligevel med til at skabe noget afstand i mellem jer. Er jalousi et tema i jeres forhold, er det derfor en god idé, at I spørger jer selv, om egentlig har gjort en indsats for at forebygge jalousi, inden den opstår.

Her får du 10 eksempler på vaner, som er med til at plante kimen til jalousi i jeres forhold. Hvis I er opmærksom på de vaner, og har lyst til at prøve at ændre dem, vil I gøre parforholdet stærkere, så jalousi fylder mindre.

Læs resten

Share

10 grunde til at dine behov ikke bliver mødt

Oplever du, at der ikke er plads til dine følelsesmæssige behov i dine relationer? Hvis du føler dig overhørt, og har svært ved at trænge igennem, er det måske fordi, du ikke selv tror på, at du har ret til at stille krav.

Føler du ikke altid, at der helt er plads til dig f.eks. i din familie eller i dine venskaber? Savner du f.eks. at du får stillet flere spørgsmål eller at du er med til at sætte præg på samværet i stedet for at du bare skal sige ja og følge med? Prøver du måske at sige højt, hvad du savner, men synes alligevel ikke rigtigt, at du trænger igennem?

Har du det sådan, er det måske fordi, du aldrig har lært, at du har ret til at være med til lave spillereglerne i alle de relationer, du indgår i,

Læs resten

Share

Er det okay at være utro?

Har du lyst til at være utro? Hvis du føler dig fristet til at være sammen med en anden end din partner, er det helt normalt – men det kan også være et tegn på, at du ikke har det parforhold, du har brug for.

Hvis du er i et parforhold, er det helt normalt, at du i perioder kan have lyst til at være sammen med en anden. Mennesker er seksuelle væsner, og vores drifter lader sig ikke nødvendigvis tæmme af de konventioner, vi lever efter.

Hvis din lyst til at være sammen med en anden fylder meget og kontinuerligt i dig, eller hvis det forstyrrer dig i din kontakt med din partner, kan det dog være et tegn på, at der er noget i dit parforhold, du ikke har det godt med.

Læs resten

Share

6 grunde til at dine dates vil være venner

Vil dine dates være venner når du vil være kærester? Måske er det fordi, du ikke giver dem en chance for at blive forelsket i dig.

Hvis du har oplevet at dine dates hellere vil være venner end kærester, så kan det være fordi, du selv kommer til at forhindre dem i at blive forelsket i dig.

Ingen kan få følelser for dig, hvis ikke du viser, hvem du virkelig er.

 

Læs resten

Share

7 tips til at give modspil til din kæreste

Kunne du godt tænke dig at blive lidt bedre til at give modspil til din kæreste? Her får du 7 tips til hvad du konkret kan sige.

Savner du at være lidt mere klar i spyttet over for din kæreste? Hvis du er i tvivl om hvordan man giver modspil, er det måske fordi du ikke har konkret træning i, hvad du skal sige.

Her får du 7 eksempler på samtale-emner der giver modspil i dit parforhold.

Læs resten

Share

Tager du for meget ansvar i dine relationer?

Er du på overarbejde i dine relationer? Prøver du at parkere dine følelser i stedet for at være vred eller ked af det? Bærer du over med, at der ikke er plads til dine reaktioner, selvom det ikke føles trygt i dig? Det kan være tegn på, at du tager for meget ansvar i dine relationer.

Hvad gør du, når du i dine relationer oplever, at dine grænser bliver overskredet eller dine behov ikke bliver opfyldt? Når aftaler bliver brudt?

I en sund relation er dine følelser, behov og grænser vigtige. Det betyder, at dine reaktioner har en plads.

At den anden part viser interesse for, hvordan du har det med det, når du bliver forsømt eller krænket på din vigtighed, værdighed eller frihed.

Læs resten

Share

Sådan kan du elske dine svagheder

Skammer du dig over dine svagheder? Så risikerer du at slippe magten over dit eget liv.

Får du lyst til at kravle i et hul i jorden, når du kommer i kontakt med dine svagheder? Så risikerer du at opbygge et liv, hvor der heller ikke er plads til dine styrker.

Når du ikke ser dine svagheder i øjnene, kan du risikere at leve et liv på skæve præmisser, hvor du stiller forkerte krav til dig, og bruger din energi på at udfylde roller, der ikke giver mening for dig.

 

Læs resten

Share