7 tips til at date med hjertet

Savner du mere dybde, når du dater? Så skal du måske øve dig på selv at udnytte dine muligheder for at skabe mere følelsesmæssig åbenhed lige fra starten.

7 metoder til at date med hjertetEr du træt af overfladiske dates, hvor du føler at du bliver vurderet som en skinke på slagterens kødkrog? Måske skal du prøve at udnytte dine egne muligheder for at date med hjertet.

Læs resten

Share

Interview med Mette Weber om kommunikation med børn

Hvad skal man stille op, når der er konflikter med ens børn? Det er et af de spørgsmål, som coach og familievejleder Mette Weber hjælper forældre med. Her interviewer jeg hende om kommunikation med børn.

Interview med Mette Weber

Mette Weber

Moderne forældre har lært, at de skal have dialog med deres børn, men er det nu altid en god idé? Hvis forældrene ikke har lært at dosere samtalen på den rigtige måde, så kan det give konflikter i familien og stressede børn. Det fortæller coach og familievejleder Mette Weber, der arbejder med at rådgive forældre om børneopdragelse.

 

Læs resten

Share

Mangler du modspil i dit parforhold?

Mangler du modspil i dit parforhold? Hvis du savner modspil, er det måske fordi din kæreste ikke kender sig selv godt nok til at kunne sætte ord på sine følelser og holdninger.

Mangler du modspil i dit parforholdSavner du at din kæreste er lidt mere direkte, kontant og ærlig over for dig? Hvis din kæreste undgår konflikter eller bliver tavs i de vigtige samtaler, så kan det være fordi han eller hun simpelthen ikke aner, hvad vedkommende skal sige.

For at kunne give modspil skal man nemlig kende sig selv, og det er ikke sikkert at din kæreste gør det på så grundigt et plan, at han eller hun er i stand til at give dig modspil.

 

Læs resten

Share

10 grunde til at du ikke lytter til din mavefornemmelse

Lytter du ikke til din mavefornemmelse? Hvis du overhører de signaler, du mærker i dig selv, kan du komme til at leve et liv der føles forkert, for lidt og for hårdt. Her får du 10 eksempler på de grunde, der kan være til, at du ikke lytter til dig selv.

10 grunde til at du ikke lytter til din mavefornemmelseFøles dit stressende eller mangelfuldt? Så kan det hænge sammen med, at der er nogle signaler i dig selv, du ikke har lyttet til og taget alvorligt.

Men hvorfor er det så svært at lytte til sig selv? Det burde jo egentlig være lige ud ad landevejen. Det er det bare sjældent i virkeligheden. Læs resten

Share

Interview med Sebastian om undertrykkelse i Østtyskland

Sebastian er vokset op i det tidligere Østtyskland, hvor overvågning og kontrol var en almindelig del af hverdagen. Lyt med her, når han fortæller om en opvækst i et samfund uden basale frihedsrettigheder.

Interview med SebastianKan du forestille dig et liv, hvor du ikke må besøge din familie, hvor du risikerer at blive aflyttet i dit hjem, og hvor du ikke må spille Matador, fordi det ikke harmonerer med statens politiske overbevisning?

Under de forhold har Sebastian levet de første 20 år af sit liv. Han er nemlig født og opvokset i Østtyskland, hvor borgerne blev nægtet basal personlig frihed.

Læs resten

Share

10 fordele ved konflikter

Har du mange konflikter i parforholdet? De kan føles som en pest, men kan alligevel være gavnlige.

10 fordele ved konflikterMeningen med konflikter er at skabe forandringer. Fortiede følelser kommer frem i lyset, og har på den måde en mulighed for at skabe mere plads, omsorg og forståelse mellem dig og andre. En konflikt kan en gang imellem være præcis det, der skal til, for at du kan få et mere ærligt forhold til de mennesker, der er i dit liv. Læs resten

Share

6 grunde til at du giver op

Giver du op på halvvejen, når du er i gang med at nå et mål? Det kan være et udtryk for, at du er i kontakt med dig selv.

6 grunde til at du giver opHvis  du giver op, inden du når dine mål, så kan det skyldes, at du er tro mod dig selv og dine dybere følelser.

Føler du dig fri til at give op, når du vurderer, at det er det rigtige at gøre, så har du gode mulighed for at leve sundt i harmoni med dig selv.

Læs resten

Share

Interview med Lasse om lykken i at arbejde med sine hænder

Lasse er uddannet cand.mag i historie, men er aldrig blevet lykkelig med akademisk arbejde. I dag arbejder han i en trælast, hvor han kan bruge sin krop og sine hænder. Det oplever han som meget mere meningsfuldt. Her interviewer jeg ham om lykken i at have det rigtige arbejde.

Interview med Lasse

Lasse

Lasse er uddannet historiker, og fik så gode resultater på sit studie, at han var en af de allerbedste på sin årgang. Han blev headhuntet til et job inden for sit fag, og havde til sidst en ph.D i sigte. Det takkede han nej til.

Han var ikke lykkelig med akademisk arbejde. Han følte, at han visnede, og faldt i ét med nullermændene blandt papirer, rapporter og arkivskabe.

I dag har han fundet ud af, at han kun virkelig trives med et arbejde, hvor han kan bruge sin krop og sine hænder.

Læs resten

Share

7 almindelige grænser i parforholdet

Kender du dine følelsesmæssige grænser i parforholdet? – og bliver de respekteret af din kæreste? Hvis du mangler plads til dig selv i dit parforhold, kan det påvirke dine følelser for din kæreste. Her beskriver jeg 7 almindelige grænser i parforholdet.

6 almindelige grænser i parforholdetHvis du skal besvare din integritet og din følelse af dig selv i dit parforhold, er du nødt til at mærke, at der er plads nok til dig, når du er sammen med din kæreste. Plads er blandt andet noget du får, når du føler, at dine grænser bliver respekteret, og når du bliver hørt, hver gang du siger fra.

Herunder får du eksempler på 7 almindelige grænser i parforholdet. Det er ikke sikkert at de alle sammen gælder for dig, men måske kan du genkende dig selv i et par af dem. Det kan også være at du har nogle helt andre grænser, som jeg ikke har nævnt her. Læs resten

Share

10 fordele ved ikke at sige fra

Har du svært ved at sige fra? Måske forhindrer du dig selv i at fortælle andre, hvor skabet skal stå og markere dine grænser.

10 fordele ved ikke at sige fra 10Har du svært ved at sige fra over for andre mennesker i dit liv, når de har krav og forventninger til dig, som presser dig ud over dine grænser?

Lader du dig koste rundt med – i dit parforhold, på jobbet og i andre relationer – bevarer du måske harmonien i øjeblikket, men du inviterer samtidig andre mennesker til at suge din energi.

Hvis du finder dig i for meget, er der en god grund til det. Har du tænkt over, hvad den er? Læs resten

Share

Interview med Helgi Breiner om familieopstilling

Støder du panden mod fastlåste mønstre i dit liv? I følge terapeut og familieopstiller Helgi Breiner kan forhindringerne i dit liv hænge direkte sammen med mekanismer i den familie, du er opvokset i. Det arbejder han med i terapi med familieopstilling.

Interview med Helgi Breiner

Helgi Breiner

Ender du altid i de samme mønstre i dine parforhold? Har du svært ved at finde et arbejde, som du er glad for, og føler dig hjemme i? Føles dit liv ikke helt tilfredsstillende for dig? De forhindringer du står i i dag, kan måske hænge sammen med ubevidste mekanismer, som du har arvet fra din familie. Det mener terapeut og familieopstiller Helgi Breiner. Læs resten

Share

10 grunde til at din kæreste afviser dig

Får du mange afvisninger af din kæreste? Tror du, det skyldes, at du ikke er elsket? Det er ikke nødvendigvis derfor. Her får du 10 grunde til, at du bliver afvist.

10 grunde til at din kæreste afviser digHvis din kæreste tit afviser dig, er der måske en god grund til det – og det behøver ikke at handle om, at du ikke er elsket. Læs resten

Share