Er det okay at være utro?

Har du lyst til at være utro? Hvis du føler dig fristet til at være sammen med en anden end din partner, er det helt normalt – men det kan også være et tegn på, at du ikke har det parforhold, du har brug for.

Hvis du er i et parforhold, er det helt normalt, at du i perioder kan have lyst til at være sammen med en anden. Mennesker er seksuelle væsner, og vores drifter lader sig ikke nødvendigvis tæmme af de konventioner, vi lever efter.

Hvis din lyst til at være sammen med en anden fylder meget og kontinuerligt i dig, eller hvis det forstyrrer dig i din kontakt med din partner, kan det dog være et tegn på, at der er noget i dit parforhold, du ikke har det godt med.

Er det okay at være utro?

Dybest set er det kun dig, der kan vælge hvilke værdier, du vil leve efter. Andre mennesker kan have holdninger til dine prioriteringer, men dét, der er relevant for dig, er, om du selv kan stå inde for dit valg.

Dét, der er væsentligt for dig at spørge dig selv om, er:

Håber du inderst inde – hvis du skal være helt ærlig over for dig selv – på, at din partner vil opdage din utroskab?

Hvis du håber på at blive opdaget, kan det være et tegn på, at du dybest set længes mere efter at genopbygge dit parforhold end at flygte fra det. Du ved måske bare ikke helt, hvad du skal gøre for at trænge igennem til din partner på en sund måde. Utroskaben risikerer i det tilfælde at gøre skade på en relation, der i forvejen lider, og i virkeligheden har mere brug for næring og opmærksomhed end noget andet.

Hvis du håber på at blive opdaget, kan det også være et tegn på, at du ønsker at afslutte forholdet, men undviger at tage ansvar for dit ønske. Måske håber du, at din partner dropper dig på grund af utroskab, fordi det vil føles nemmere for dig end at sige direkte, at du ikke vil være sammen mere.

Hvis du ikke håber på at blive opdaget, kan det være et tegn på, at du i virkeligheden ikke føler dig særligt tæt knyttet til din partner. Måske håber du bare at kunne få nogle forskellige behov dækket i forskellige relationer. Det har en betydning for, hvor investeret og forpligtet, du føler dig. I det tilfælde er det ikke sikkert, at din partner dybest set har særlig stor betydning for dig, og det vil ikke nødvendigvis stride imod dine værdier at være din partner utro. Dit ønske om ikke at blive afsløret handler måske mest af alt om, at du frygter at miste den tryghed, der er i dit nuværende parforhold.

Hvis du håber på, at din partner vil opdage din utroskab:

  • Hvis du er utro, og din partner får det at vide, kan det betyde, at din partner får et nyt billede af, hvem du er. Udover tilliden til dig kan dit valg også påvirke din partners respekt for dig i længden
  • Hvis du har lyst til at være utro, fordi du i virkeligheden savner at føle dig set og hørt i dit parforhold, men føler dig magtesløs i at nå ind til din partner, kan du vælge imellem at være utro eller at lægge en ny strategi i forhold til at nå ind til din partner. En mulighed er at starte med at fortælle din partner, at du har lyst til at være ham eller hende utro og hvorfor
  • Hvis du har lyst til at være utro, fordi du føler dig afvist, forladt, nedprioriteret, valgt fra eller taget for givet i dit parforhold, så står du i en alvorlig situation, der handler om, at dine helt grundlæggende følelsesmæssige behov ikke bliver mødt i dit parforhold. Hvis du oplever, at du har arbejdet for det, men ikke synes det ændrer noget, så har du muligvis brug for helt konkret hjælp til at få din partner til at forholde sig til dig og tage dig alvorligt

Hvis du IKKE håber på, at din partner vil opdage din utroskab:

  • Hvis du er utro uden at fortælle din partner om det, fratager du din partner muligheden for selv at vælge, om han eller hun vil være sammen med dig på den baggrund
  • Hvis du har lyst til at være utro, fordi du savner at føle dig begæret, kan du vælge mellem enten at være utro eller at undersøge, hvorfor din partner ikke begærer dig. Du har større chancer for at undgå at lande i samme situation igen senere (i dit nuværende eller et andet parforhold), hvis du ved, hvorfor din nuværende partner ikke begærer dig
  • Hvis du har lyst til at være utro, fordi du savner selv at føle dit eget begær, kan du vælge mellem at være utro eller at tage dine behov for intimitet alvorligt og undersøge, hvorfor du ikke selv føler begær til din partner. Du har større chance for at skabe et parforhold (med din nuværende eller en anden partner), hvor du føler begær, hvis du ved, hvad der skaber dit begær og er i stand til at tage ansvar for det

Vigga Wagtberg, terapeut og parterapeut
I løbet af de sidste 10 år har jeg hjulpet mere end 1000 mennesker med at skabe trygge relationer.

Skal jeg også hjælpe dig?

Se ledige tiderSe priserSe anmeldelser

Artikler om tiltrækning i parforhold

Kunne du lide indlægget?

    Hvis du tror, at dine venner vil få noget ud af artiklen, må du meget gerne dele den med dem. Du finder knapper til deling på alle sociale medier lige herunder.
    Få besked, når jeg udgiver tips om personlig udvikling og parforhold ved at synes godt om mig på Facebook eller skrive dig op til mit nyhedsbrev.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

* indicates required

Se tidligere nyhedsbreve.

Coaching Psykoterapi Parterapi

Share

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.