Interview med min bedstefar om livet på vandet under 2. verdenskrig

“Jeg sank flåden, og Aage, han hjalp til!” Sådan plejer min bedstefar at beskrive begivenhederne under 2. verdenskrig, hvor han og hans tvillingebror var med til at sænke den danske flåde. Hør mit interview med ham her.

Under 2. verdenskrig sejlede min bedstefar rundt i de danske farvande, mens han prøvede at undgå at blive ramt af tyske torpedoer.

Hvordan sover man egentlig om natten lige dér? “Vi var nødt til at tage chancen, så vi snakkede ikke så meget om det. Vi kendte jo til de muligheder, der var” forklarer han.

På vandet under 2. verdenskrig: Interview med min bedstefar

“Jeg sank flåden, og Aage, han hjalp til!” Sådan plejer min bedstefar at beskrive begivenhederne under 2. verdenskrig, hvor han og hans enæggede tvillingebror Aage var med til at sænke den danske flåde. D. 29. august 1943 satte danskerne 32 af vores egne skibe under vand for at undgå, de blev overtaget af tyskerne.

Her kan du høre interviewet med min bedstefar, som fortæller, hvordan det var at se skibene gå ned, efter at han selv at havde været med til at åbne for lugerne.

Han fortæller om livet om bord på de danske ubåde under krigen. Hør hvordan sømændene håndterede truslen om at blive ramt af tyske torpedoer – og hvordan det føltes at se lys om natten fra et fly over Stockholm, efter at han i flere år ikke havde set en tændt gadelampe i København.

Hør interviewet her:

Del 1

Del 2

Kunne du lide interviewet?

    Hvis du tror, at dine venner vil få noget ud af at høre det, må du meget gerne dele det med dem. Du finder knapper til deling på alle sociale medier lige herunder.
    Få besked, når der er nye interviews, artikelguides og arrangementer på siden ved at synes godt om mig på Facebook.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

* indicates required

Se tidligere nyhedsbreve.

Coaching Psykoterapi Parterapi

Share

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.