Kender du dine følelsesmæssige behov?

Kender du dine følelsesmæssige behov? Hvis du skal føle dig elsket, må du fortælle din parter, hvad der konkret skal til, for at du kan modtage kærligheden. Her får du 7 almindelige følelsesmæssige behov.

Har du tænkt over, hvilke følelsesmæssige behov du skal have dækket for at føle dig elsket? Det er forskelligt fra person til person, hvad der skal til, for at vi føler, vi modtager et andet menneskes kærlighed.

Hvis du ikke er helt klar over dine behov, kan du få lidt inspiration i listen herunder, hvor du får 7 eksempler på basale behov, som gælder for mange.

Hvis du skal føle dig elsket af din kæreste, skal han vise dig sin kærlighed på en måde, som du har nemt ved at modtage. Jo mere din kæreste ved om dine behov, desto større chance har han for at give dig lige præcis det, der skal til, for at ramme dig direkte i hjertet.

Hvis du ikke føler at du får nok bekræftelse i dit forhold, så er det måske fordi, din kæreste ikke ved, hvad du savner. Det kan også skyldes andre ting – måske er din kæreste er bange for at blive afvist, eller ikke klar over hvilke store konsekvenser det har for forholdet, at I dækker hinandens behov.

Herunder får du 7 eksempler på forskellige følelsesmæssige behov. Hvis gerne vil have mere bekræftelse i dit forhold, kan du starte med at mærke efter i dig selv, om der er nogen af eksemplerne, der rammer dig mere end andre.

Hvilke betyder mest for dig? Er der nogen, der slet ikke er vigtige? Kan du måske komme i tanke om nogle helt andre behov, som ikke er på listen? Hvor godt får du de behov dækket i dag? Har du tænkt over hvilke behov, din kæreste har, og om du dækker dem på en måde, han kan mærke?

7 almindelige følelsesmæssige behov

Bekræftelse med ord
Det kan handle om at få at vide hvorfor du er elsket, begæret, accepteret og respekteret. Måske har du brug for at få en forklaring på, hvorfor det lige er dig, din kæreste elsker, og ikke alle mulige andre. For mange er bekræftelse en vigtig kilde til at føle sig set og værdsat som menneske. Det kan være en forudsætning for, at du er i stand til at modtage kærlighed fra din kæreste.

Interesse gennem spørgsmål om dine følelser og tanker
For de fleste er det en meget vigtig del af forholdet, at kæresten stiller spørgsmål. Det kan få dig til at føle dig set, værdsat og elsket. Det skal bare være den rigtige slags spørgsmål. Den type spørgsmål der især er gode til at vise kærlighed, er den personlige slags, som handler om hvordan du har det, hvad du føler, og hvad du tænker om forskellige emner. Til gengæld kan for mange spørgsmål om faktuelle ting godt virke som en form for kontrol, og have den helt modsatte effekt, så du lukker i i stedet for at åbne dig. Kontrol-spørgsmål er dem, der f.eks. handler om hvor, hvornår og hvordan du har foretaget dig forskellige ting.

Fysiske kærtegn
Det kan f.eks. være kys, knus, en arm om livet, holde i hånden, nus på armen og ligge i ske. Måske er der særlige situationer, hvor du har ekstra brug for fysisk kontakt – f.eks. når I er sammen i offentlighed. Det kan endda være, at du føler det som en direkte afvisning eller dybt inde bare bliver en lille smule såret over det, hvis din kæreste ikke opsøger fysisk kontakt med dig, når I sidder ved siden af hinanden, laver noget socialt, eller går sammen på gaden.

Støtte og opbakning
De fleste har brug for at få støtte og opbakning i forholdet. Det, du skal være opmærksom på, er, om du får opbakning til at gøre de ting, du selv har lyst til, og har behov for – eller om din kæreste måske mest giver dig opbakning i de ting, han selv kan godkende. Hvis din kæreste ser bort fra sine egne holdninger, og fokuserer på at give dig støtte i at gøre de ting, du selv har lyst til, øger du chancen for at modtage den opbakning som kærlighed.

At få hjælp og modtage tjenester
Et andet meget almindeligt behov er at få omsorg gennem konkret hjælp, når man beder om det. Måske betyder det meget for dig, at din kæreste bærer de tunge poser, når I er ude at handle. Eller det går dybt ind i hjertet på dig, hvis han giver dig frakken på, inden I går ud af døren. Det kan også være, at du husker det i lang tid, hvis han simpelthen husker at spørge dig, om der er noget han kan gøre for dig.

At tilbringe tid sammen
For mange er det meget vigtigt at mærke at man tidsmæssigt bliver prioriteret højt i kærestens verden. Det kan f.eks. ske ved at din kæreste bliver ved med at date dig, selvom I har været sammen i 20 år. Måske betyder det særligt meget for dig, at mærke at han sætter tid af i kalenderen til at kigge dig dybt i øjnene og glemme resten af verden for en stund. Det kan også være, at det især går direkte i hjertet på dig, hvis han arrangerer en lille overraskelse for dig en gang i mellem – f.eks. en biograftur, brunch eller en solnedgangstur på stranden.

Gaver
At modtage gaver kan for mange være en meget vigtig kilde til at tage kærlighed ind i hjertet. Det er oftest ret ligegyldigt, hvor dyr den gave er – et dameblad, et papirhjerte eller en lakridspibe kan være rigeligt. Det handler ikke om den økonomiske værdi. Det der sandsynligvis betyder noget for dig, er at mærke at din kæreste har tænkt på dig, mens I har været væk fra hinanden, og har taget et initiativ til at vise dig det på en konkret måde.


Vigga Wagtberg, terapeut og parterapeut
I løbet af de sidste 10 år har jeg hjulpet mere end 1000 mennesker med at skabe trygge relationer.

Skal jeg også hjælpe dig?

Se ledige tiderSe priserSe anmeldelser

Kunne du lide indlægget?

    Hvis du tror, at dine venner vil få noget ud af artiklen, må du meget gerne dele den med dem. Du finder knapper til deling på alle sociale medier lige herunder.
    Få besked, når jeg udgiver tips om personlig udvikling og parforhold ved at synes godt om mig på Facebook eller skrive dig op til mit nyhedsbrev.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

* indicates required

Se tidligere nyhedsbreve.

Coaching Psykoterapi Parterapi

Share

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.