Stiller jeg for store krav i mit parforhold?

Er du i tvivl om, hvorvidt du stiller for store krav i dit parforhold? Dit parforhold har brug for vand og næring for at trives, og dine behov hjælper dig til at opsøge det, du har brug for.

Hvis du har behov i dit parforhold, som ikke bliver mødt, kan det gå ud over trivslen i dit parforhold. Det er vigtigt og sundt, at du kan mærke dine behov i dit parforhold. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du stiller for store krav, kan det skyldes, at dit parforhold har usunde dynamikker, hvor du ikke bliver prioriteret.

De 6 vigtige og sunde minimumsbehov i dit parforhold

  • Daglig kontakt og kommunikation – mindst 10 min. samtale hver dag om hvordan I hver især har det
  • Følelsesmæssig intimitet – at I deler det med hinanden, hver gang der sker noget I jer, som har betydning for jeres liv og parforhold
  • Tid sammen – mindst 1 gang om ugen, hvor I har et par timers kvalitetstid sammen uden skærme og forstyrrelser
  • Oplevelser sammen – mindst 1 date om måneden
  • Fysisk intimitet – berøring hver dag
  • Sex – mindst 1 gang om måneden

De her 6 behov svarer til de grundlæggende elementer i parforholdets kostpyramide. De er sunde, vigtige og nødvendige for parforholdets trivsel. På samme måde som en plante har brug for vand og næring for at kunne vokse og have det godt, har parforholdet brug for at blive mødt i disse behov for at kunne trives.

Hvis ét eller flere af disse behov ikke bliver mødt i dit parforhold, er det tegn på at én af jer – eller I begge – ikke får prioriteret parforholdet nok. Det vil med tiden risikere at føre til, at I ikke føler jer knyttet til hinanden og glider fra hinanden.

Hvis de behov du har i dit parforhold er nævnt i listen, er dine behov et udtryk for at du sunde og normale behov – og du kræver altså ikke for meget.

Behovenes hierarki

Dine behov i parforholdet har et hierarki. Du kan som regel ikke blive mødt i dit behov for sex uden først at have investeret i fysisk intimitet uden sex. Du kan som regel ikke blive mødt i dit behov for fysisk intimitet uden først at investere i oplevelser sammen osv.

Det øverste behov skal dækkes før det føles meningsfuldt at investere i det næste.


Vigga Wagtberg, terapeut og parterapeut
I løbet af de sidste 10 år har jeg hjulpet mere end 1000 mennesker med at skabe trygge relationer.

Skal jeg også hjælpe dig?

Se ledige tiderSe priserSe anmeldelser

Kunne du lide indlægget?

    Hvis du tror, at dine venner vil få noget ud af artiklen, må du meget gerne dele den med dem. Du finder knapper til deling på alle sociale medier lige herunder.
    Få besked, når jeg udgiver tips om personlig udvikling og parforhold ved at synes godt om mig på Facebook eller skrive dig op til mit nyhedsbrev.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

* indicates required

Se tidligere nyhedsbreve.

Coaching Psykoterapi Parterapi

Share

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.