Vigga Wagtberg

Jeg er uddannet psykoterapeut og parterapeut, og har siden 2012 arbejdet med terapi for par og enkeltpersoner i indre København. Derudover skriver jeg om følelseslivet og personlig udvikling – både på min blog og i forskellige medier.

Jeg er medlem af Mensa, og er aktiv i foreningen som frivillig mentor for nye medlemmer, der søger hjælp til at håndtere kombinationen af høj intelligens og sensitivitet. Kombinationen af min indfølingsevne og analytiske sans er praktisk, når jeg laver terapi og coaching, fordi den sætter mig i stand til at mærke hvor du er, at opdage oversete sammenhænge – og at se præcis hvor jeg kan hjælpe dig.

Jeg er født i 1983, og bor på Nørrebro sammen med min kæreste Sebastian, som jeg har været i et kærligt forhold med siden 2012.

Uddannelse

Jeg er uddannet psykoterapeut og parterapeut på en uddannelse med undervisning i individuel psykoterapi, seksualitet, parterapi og selvværdets udvikling set i perspektivet af menneskets relationer. Det er en dybdegående uddannelse på 3 år, som fokuserer målrettet på selvværd, personlig udvikling og relationer i f.eks. parforhold, familier og venskaber.

Uddannelsen har givet mig kompetence til at arbejde med selvværd, personlig udvikling, angst, depression, stress, livskriser, forskellen på mænds og kvinders følelsesliv, konflikt-håndtering, relations-dynamikker, mønstre og udfordringer i familien, seksualitet, kærlighed, sammenhængen mellem adfærd og følelseslivet og de følelsesmæssige baggrunde for at en relation udvikler afstand eller nærhed.

 

Terapeutisk erfaring

Vigga WagtbergPå Psykoterapeut- og Parterapeutskolen brugte jeg – sammen med resten af holdet – i starten tid på at forholde mig til de oplevelser, som mit liv har givet mig indtil nu. De to sidste år på uddannelsen deltog jeg i en terapi-gruppe for studerende, som jeg – ved siden af undervisningen – hver uge arbejdede sammen med, og udvekslede feedback med.

Det sidste år på skolen var der mange af de andre elever, der gik i terapi hos mig. Flere af dem anbefalede mig som terapeut for andre, og det gav mig mange henvendelser i den sidste tid på skolen. Siden jeg blev færdig med uddannelsen i 2012, har jeg haft over 500 klienter i terapi. Jeg har især fået henvendelser på parterapi for par med afstand, konflikter, manglende sexlyst samt individuel terapi for enkeltpersoner med fokus på konflikthåndtering, livskriser og kærlighed.

Referencer: Læs hvad mine gæster siger om samtalerne hos mig

Personlig motivation

Mit ønske er at styrke mennesker i at være tro mod sig selv, og at hjælpe mine klienter til at behandle sig selv med omsorg, respekt og kærlighed. Jeg har i mit eget liv mærket konsekvenserne af at lukke af for mine følelser, behandle mig selv med mistillid og lade mig styre af alt andet end kærligheden til mit inderste væsen. Det var hverken særlig sjovt eller særlig frugtbart, og de oplevelser har heldigvis tvunget mig til at lære i dag at leve i ærbødighed overfor min inderste kerne.

I dag betyder det, at jeg er meget opmærksom på at lade mig styre af de beslutninger, der kommer fra mit hjerte. Den indsigt, styrke og frihed jeg har vundet igennem min egen udvikling, er det vigtigt for mig at give videre til andre, som ønsker at tage imod den. Jeg har jo selv engang haft brug for lige præcis den hjælp, så jeg ved fra min egen krop, hvor stor en forskel det kan gøre at have et menneske til at vise vej og holde i hånden, når livet føles forvirrende.

Menneskesyn

Min opfattelse er, at vi alle har en god grund til at handle som vi gør. Vi vælger til og fra i vores liv efter bedste evne, med alle vores menneskelige kompetencer og med gode intentioner. Uanset hvad dine valg, din situation og din livshistorie byder på, så accepterer jeg dig fuldstændig som du er. Jeg føler omsorg og respekt for alle mennesker uanset bagage.

Jeg føler ikke, min rolle er at prøve at lave din personlighed om eller at sygeliggøre dine følelser. I mine øjne er du – som alle mennesker – komplet allerede. Til gengæld ser jeg min rolle som inspiration, guide og støtte i din egen proces med at tage dine følelser alvorligt, at lytte til dig selv og at sige effektivt til og fra i dit liv.

Hvis du søger min hjælp, fordi dit liv gør ondt, eller føles utilfredsstillende, så vil jeg gøre alt, hvad der står i min magt for at støtte og vejlede dig i din udvikling. Mit job er ikke at “fikse” dig, men at give dig bedre mulighed for at mærke, forstå, respektere, værdsætte og udtrykke det menneske, du allerede er.

Nysgerrig efter mere?

Er du interesseret i at høre lidt mere? Følg med, når jeg udgiver artikler om parforhold, adfærd, kritik, ros, afstand, nærhed, konflikter, selvrespekt, verbalt selvforsvar og meget mere ved at synes godt om mig på Facebook.

Hvis du skriver dig op til nyhedsbrevet her på siden, får du gratis guides sendt til din inbox – og nyheder, når jeg laver aktiviteter og arrangementer om parforhold og personlig udvikling.

Kærlig hilsen Vigga Wagtberg

Share

Skriv et svar